Selecteer een pagina

Rock a Rail

Rock A Rail, hét snowboardevenement van de lage landen! Het gaat dit jaar al vroeg sneeuwen in Nederland. De internationale snowboardtop treft elkaar 1 december 2018 tijdens een uniek wintersportevenement op de Grote Markt in Den Haag. Vanaf 16.00 uur begint hier de zevende editie van ‘Rock A Rail’. Na het enorme succes van de afgelopen zes jaar pakt de organisatie ook dit jaar weer uit met een zeer uitdagend ‘street’ parcours, kraakheldere sneeuw en snowboarders op wereldniveau. 

In het hart van Den Haag, op de Grote Markt wordt een twee verdiepingen hoge stellage gebouwd. Hier glijden de snowboarders over stalen buizen (rails) en doen ze spectaculaire tricks over speciaal vervaardigde objecten. De benodigde sneeuw wordt geleverd door De Uithof. 

RedBull, de Blue Tomato winkels, Volcom kleding en GoPro camera’s maken het evenement mogelijk in samenwerking met Den Haag Topsport en De Uithof als belangrijkste partners. Rock A Rail sluit naadloos aan op het imago van de stad: sportief, dynamisch en vernieuwend. De organisatie hoopt met dit gratis te bezoeken evenement mensen bekend te maken met snowboarden en in het bijzonder de street discipline waar het Olympische ‘slopestyle’ van is afgeleid. 

Grote Markt
De Grote Markt is één van de gezelligste stukjes Den Haag. De sfeer op de Grote Markt is altijd gemoedelijk en het uitgaanspubliek veelal creatief en eigenzinnig. Aan het plein in het midden van de stad bevinden zich diverse horecagelegenheden die voor ieder wat wils bieden: van bruin café tot cocktailbar, van poppodium tot restaurant. Daarnaast draagt de Grote Markt ook het etiket ‘Popdistrict’. Onder deze naam vinden het hele jaar door liveconcerten plaats, georganiseerd vanuit een samenwerking met poppodium Paard van Troje.