Selecteer een pagina

NN CPC Loop Den Haag

door | nov 18, 2019

Op 8 maart 2020 vindt de NN CPC Loop Den Haag in Den Haag plaats. Dit Haagse familie-evenement trekt jaarlijks tienduizenden deelnemers en bezoekers. Zowel nationaal als internationaal zal er veel belangstelling zijn voor deze snelle NN Halve Marathon. Er is echter veel meer dan dat. De NN CPC Loop Den Haag kan met recht een traditie genoemd worden. Het huisvest tevens de grootste scholenloop van Nederland met duizenden kinderen van bijna 100 scholen.

NN Halve Marathon
Eén van de populairste onderdelen van de NN CPC Loop Den Haag is de NN Halve Marathon. Op het snelle parcours worden jaarlijks veel persoonlijke records gelopen.

AA Drink 10 km Loop
In de afgelopen jaren is de AA Drink 10 km Loop uitgegroeid tot een zeer populair onderdeel. De 10 km Loop gaat van start voor de NN Halve Marathon.

5 km Loop Den Haag gepresenteerd door AD
Ben je net begonnen met hardlopen en zoek je een leuke uitdaging? Doe dan mee aan de 5 km Loop Den Haag gepresenteerd door AD op zondag 10 maart 2019!

Jeugdloop (2,5 km)
De Jeugdloop is bedoeld om de jeugd (8 t/m 12 jaar) kennis te laten maken met de loopsport. Langs het parcours van 2,5 km staan er vele enthousiaste toeschouwers die je aanmoedigen, om iedereen naar de eindstreep te juichen!

Ernst & Bobbie Kinderloop (1 km)
Voor de allerkleinsten (t/m 10 jaar) is er de Ernst & Bobbie Kinderloop (1 km). Tijdens dit vrolijke onderdeel worden de kinderen aangemoedigd door de vele toeschouwers én de entertainers Ernst & Bobbie (bekend van tv en theater). Voorafgaand aan de loop zullen de tv-helden een warming-up verzorgen met bekende liedjes en dansjes.
Vaders, moeders, opa’s en oma’s mogen als begeleider meedoen aan dit onderdeel, daar hebben zij een speciaal coach startnummer voor Extra bijzonder is het dat je eigen naam op je startnummer staat! Dit geldt alleen voor individuele deelnemers, dus niet voor deelnemers aan de Scholenloop.

Programma Ernst & Bobbie Kinderloop (1 km) en Jeugdloop (2,5 km)
08:00-14:30 uur Wedstrijdsecretariaat, Malieveld
09:30 uur Warming-up Ernst & Bobbie Kinderloop, Startvak
09:45 uur Start Ernst & Bobbie Kinderloop, Koningskade
10:15 uur Warming-up Jeugdloop, Startvak
10:30 uur Start Jeugdloop, Koningskade

Programma 5 km Loop Den Haag en AA Drink 10 km Loop
08:00-14:30 uur Wedstrijdsecretariaat, Malieveld
11:00 uur Start 5 km Loop Den Haag (incl. Business Runs), Koningskade
12:00 uur Start AA Drink 10 km Loop (incl. Business Runs), Koningskade

Programma NN Halve Marathon
08:00-14:30 uur Wedstrijdsecretariaat, Malieveld
14:30 uur Start NN Halve Marathon (incl. Business Runs), Koningskade

Malieveld
Het Malieveld zal het kloppende hart van de NN CPC Loop Den Haag zijn. De start en de finish van het evenement liggen aan het Malieveld, maar je vindt er veel meer!

Bereikbaarheid en parkeren NN CPC Loop
De start/finish van de NN CPC Loop vindt plaats op het Malieveld. Kom je met de trein naar de NN CPC Loop? Vanaf Centraal Station is het vijf minuten lopen naar het Malieveld. Naast het festivalterrein op het Malieveld is een fietsenstalling (1 euro voor fiets, 1,80 euro voor brommer, 2,50 euro voor motor).

Reisadvies
De NN CPC Loop Den Haag trekt jaarlijks tienduizenden deelnemers en bezoekers. Vanwege de drukte adviseren de organisatie en de gemeente om met de fiets of het openbaar vervoer te komen.
Ga je iemand aanmoedigen? Kom dan ruim op tijd voor een mooi plekje. Vanaf 12 uur maakt de HTM ruimte voor de CPC-loop en worden enkele trams omgeleid. Kom je toch met de auto? Parkeer je auto langs de randen van de stad in een van P+R locaties. Kijk voor meer info over parkeergarages op denhaag.com/nl/centrum-bereikbaarheid.

Bereikbaarheid
Tijdens de 10 kilometer Loop en de Halve Marathon worden delen van het parkoers een half uur voor aankomst van de lopers afgesloten. Om de loop voor alle deelnemers, supporters en de bewoners van Den Haag veilig te laten verlopen wordt het verkeer omgeleid. Zodra alle lopers voorbij zijn, wordt de afsluiting verwijderd. Ook is er een aantal vaste afsluitingen:

  • Koningskade, tussen Bosbrug – Zuid-Hollandlaan: in beide richtingen afgesloten tussen 5:00 uur en 19:00 uur.
  • Koningskade, vanaf Hubertusviaduct in de richting van Zuid-Hollandlaan afgesloten tussen 9:00 en 18:00 uur.
  • Verkeer op de Zuid-Hollandlaan in de richting Scheveningen kan de gehele dag blijven rijden. 

Gaat je gedurende de CPC Loop met de auto op pad? Kies dan voor routes buiten het centrum en Scheveningen om. Volg de aanwijzingen van de verkeersregelaars en de boodschappen op de digitale borden. Wanneer mogelijk plan je reis voor 10:00 uur of na 17:00 uur of kies voor alternatief vervoer.