Selecteer een pagina

Meld je hier aan voor de lespakketten Volvo Ocean Race voor Haagse scholen

De Volvo Ocean Race is de langste en zwaarste zeilrace ter wereld. In juni 2018 eindigt deze legendarische race voor het eerst in de historie in Nederland. Na 46.000 gezeilde zeemijlen is Den Haag de ultieme bestemming!

Negen dagen lang staat de haven van Scheveningen de laatste week van juni in het teken van zeilen en watersport. Er zijn tal van watersportactiviteiten en wedstrijden en er is volop entertainment. De Finish belooft een festijn te worden voor alle leeftijden, zeilfans, sportliefhebbers en gezinnen. Meer informatie over het evenement klik hier.

Jij doet toch ook mee?
En jouw school kan onderdeel zijn van dit enorm gave evenement! Hoe? Dat lees je hieronder. Maar check eerst vooral het uitnodigingsfilmpje via deze link hier. Overtuigd? Check hieronder snel waar de lespakketten uit bestaan, voor wie het lespakket bedoeld is en hoe je jouw school aanmeldt.

Lespakketten bovenbouw P.O. en onderbouw V.O.
Speciaal voor de Volvo Ocean Race 2017-2018 zijn twee nieuwe lespakketten ontwikkeld. Deze zijn bedoeld voor de groepen 6,7 en 8 van het basisonderwijs en voor klas 1 en 2 van het vmbo en klas 1, 2 en 3 van havo/vwo. Als docent kun je het thema water eens vanuit een ander perspectief benaderen, namelijk vanuit de watersport. De avonturen en belevenissen van de Nederlandse zeilers dienen in beide pakketten als kapstok om het onderwerp waterbewustzijn in de klas te brengen. Gaaf toch?

Opzet van de lesmaterialen
Het programma “PROEF DE ZEE” is ontwikkeld voor het basisonderwijs. Centraal in het lespakket staat het thema water. De lessen zijn ontworpen vanuit het coöperatief leren, zelf ontdekken met een maximale koppeling naar waterbewustzijn en de avontuurlijke praktijk van de watersport. De lessenreeks bestaat uit 12 lessen die allemaal, of een selectie daarvan, door de leerlingen zelfstandig in de klas kunnen worden uitgevoerd. De lessen zijn afgestemd op de kerndoelen van wereldoriëntatie en vaardigheden van het basisonderwijs.

Het programma “WE ARE WATER” voor het voortgezet onderwijs bestaat uit vier digitale lesmodules, een gastles en een Superchallenge voor leerlingen uit klas 1 en 2 van het vmbo en klas 1, 2 en 3 van havo/vwo. WE ARE WATER brengt onderwerpen rond waterveiligheid, waterkwantiteit en waterkwaliteit op een positieve manier onder de aandacht van leerlingen.

Via verschillende invalshoeken worden de leerlingen uitgedaagd tot het stellen van vragen en het doen van onderzoek. Proefjes en ontwerpopdrachten stimuleren samenwerken en bieden ruimte om vanuit eigen talenten antwoorden te vinden. Avontuur, verwondering en plezier staan in alle modules centraal.

Aanmelden en meer informatie
Enthousiast geworden? Aanmelden kan heel eenvoudig via de website www.proefdezee.nl, daar vind je een button om jouw school aan te melden. Inschrijven kan totdat de laatste module wordt geplaatst. En jij bepaalt zelf of je alle modules volgt of slechts een paar.

Zeiler Carlo Huisman roept alle docenten en scholieren op om mee te doen met het interactieve scholenprogramma!