Selecteer een pagina

Jacco Eltingh verzorgt afsluiting Tenniskids@school project in Den Haag

Op vrijdag 28 september wordt het Plein in Den Haag omgetoverd tot één grote tennisaccommodatie. Op deze dag sluiten de Gemeente Den Haag, zorgverzekeraar Menzis en de KNLTB het Menzis Tenniskids@school project af. Tijdens dit slotevenement gaan kinderen van basisscholen in Den Haag gezamenlijk tennissen op Het Plein. Het Tenniskids@school project is bedoeld om kinderen in beweging te krijgen en hen in aanraking te laten komen met de tennissport.

 Vijfentwintig basisscholen nemen samen met zes tennisverenigingen uit Den Haag deel aan Tenniskids@school. Afgelopen schooljaar maakten meer dan 800 kinderen van de groepen 3 t/m 8 tijdens hun gymles kennis met tennis. De kinderen mogen als afsluiting van het Tenniskids@school project tijdens het slotevenement meedoen aan allerlei tennisactiviteiten. Zo kunnen ze samen sporten en bewegen en laten zien wat ze tijdens het project hebben geleerd.

Jacco Eltingh tennist met jeugd
Het slotevenement vindt plaats op het Plein van negen tot zes uur. Bij het evenement zijn Jacco Eltingh (oud-toptennisser en ambassadeur voor jeugdtennis) en Bart Boonstra (presentator Nickelodeon) aanwezig. Op het slotevenement is iedereen welkom, ook kinderen die niet hebben deelgenomen aan het Menzis Tenniskids@school programma en die geen tenniservaring hebben. Zij kunnen een kijkje komen nemen en vanaf 15:30 uur zelf meedoen aan de tennisactiviteiten. Er zijn die dag bijvoorbeeld rolstoelclinics van de Esther Vergeer Foundation.

Den Haag Hostcity Nationale Sportweek
Het Tenniskids@school evenement valt in de Nationale Sportweek, een initiatief van NOC*NSF. Van 15 tot en met 29 september 2018 zetten duizenden clubs, bonden, gemeenten en andere organisaties hun deuren open. Zij bieen de mogelijkheid om gemakkelijk nieuwe sporten uit te proberen en samen sportplezier te beleven. Den Haag is één van de hostcity’s.

Programma
Het programma op 28 september op het Plein in Den Haag ziet er als volgt uit:

09.00 – 10.15 uur OBS Prinses Catharina Amalia & Montessori Waalsdorp
10.30 – 11.45 uur Cosmicus & P. Oosterlee school & Grote Beer
12.15 – 13.30 uur Sint Jozefschool & Meester Schabergschool
13.45 – 15.00 uur Tamarschool
15.30 – 17.00 uur Vrije inloop voor alle geïnteresseerden