Selecteer een pagina

Haagsche Rugby Scholen Toernooi zeer geslaagd

Op woensdag 31 mei jl. werd het 2e Scholen Rugby Toernooi van het jaar georganiseerd, dit keer voor het basisonderwijs.

Het was aan het niveau van de kinderen goed te zien dat er flink geoefend was op de scholen. Naast de drie clinics, die alle deelnemende scholen hadden gevolgd, waren de gymleerkrachten ook aan de slag gegaan met de ontvangen oefenstof. Hiervoor is gebruik gemaakt van het door World Rugby ontwikkelde “Get Into Rugby” programma. Het resultaat was kwalitatief goed spel.

De scholen, Willem de Zwijger en Annie M.G. Schmidt, streden om de hoofdprijs. Uiteindelijk heeft, na een ontzettend spannende finale, Annie M.G. Schmidt gewonnen. Zij zijn winnaar van de Cup Poule geworden en kampioen van Den Haag. Winnaar van de Plate poule was het 2e team van Annie M.G. Schmidt en winnaar van de Shield poule was de Europese school. De sportiviteitsprijs ging naar de Liduina School, ondanks dat zij alles verloren hadden, was er enorm veel plezier om samen te rugbyen en streden ze gezamenlijk tot het laatste fluitsignaal. En daar gaat het natuurlijk om; “Plezier in Sport”.

Het was wederom een geslaagd toernooi met alleen maar tevreden deelnemers, volgend jaar staat alweer de 3e editie van het scholen toernooi gepland. Een mooie traditie en vast onderdeel van Haags sportaanbod.