Selecteer een pagina

Haag Atletiek weer een Racerunner rijker

Haag Atletiek is niet alleen een goed presterende topsportvereniging, het is ook een vereniging met een groot sociaal hart. Sinds oktober 2016 hebben ze het racerunnen omarmt. Afgelopen zaterdag kreeg Haag van de Stichting Haagse Sportstimulering voor Gehandicapten, een derde racerunner.

Een racerunner is een driewieler zonder trappers, met racefietswielen, speciaal bedoeld voor kinderen die vanwege spier- of motorische ziektes, niet (goed) kunnen lopen, maar wel hun voeten kunnen bewegen.

De nieuwste aanwinst werd overhandigd, terwijl de 5-jarige Azra G√ľnes er op zat te stralen. “Azra heeft al vanaf haar geboorte de spierziekte arthrogryposis”, vertelt moeder Cigdem Bagsi. “De racerunner is een heel leuke uitdaging voor haar. Ze kan niet lopen, door de racerunner heeft ze toch haar beenspieren kunnen oefenen en heeft ze zelfs al wat meer losse stapjes kunnen zetten.”

Hans Willink, die aanwezig was namens de donerende stichting: “Voor de meesten komt dit het dichtste bij lopen en er worden ook wedstrijden in georganiseerd. Sylvia Dingemans, die het project namens Haag begeleid en organiseert, liet ons weten, dat er behoefte was aan deze maat. We zijn dankbaar, dat wij een steentje kunnen bijdragen.”

Hans Willink volgt sporters met een beperking. Tip? Mail hwillink@stichtinghsg.nl