Selecteer een pagina

EK Beachkorfbal

Het Europees Kampioenschap Beachkorfbal 2017 is het eerste internationale beachkorfbaltoernooi ooit! Op het sportstrand van Den Haag strijden op 19 augustus en 20 augustus van 08:00 – 22:00 uur 24 teams uit 12 landen om de eerste Europese titel.

Beachkorfbal 
Beachkorfbal wordt al gespeeld in 36 landen, op alle continenten over de hele wereld en is erg populair. Dit komt vooral door de vernieuwende regels van het spel, de korte wedstrijden, kleinere teams en de geweldige sfeer die ontstaat tijdens korbal op het strand. Beachkorfbal is een lifestylesport die goed aansluit bij het karakter van korfbal. Daarom wordt op de tweede speeldag, de zondag, het topevenement gecombineerd met een breedtesporttoernooi.

Ook EK U19
Buiten het senioren Europees Kampioenschap vindt er ook een Onder 19 kampioenschap plaats. Dit om de ontwikkeling van de sport voor deze categorie voort te zetten. In deze categorie zullen 12 teams uit 12 landen deelnemen.

Olympische ambitie
Doordat een team uit 4 spelers bestaat en maximaal 2 spelers die mogen invallen wordt er verwacht dat er meer gelijkheid tussen de teams zal komen. Vooral daardoor kan beachkorfbal een bijdrage leveren aan de olympische ambitie van het KNKV. De kleine teams en het format van een tweedaags evenement zorgen voor lagere deelnemerskosten voor de deelnemende landen.

Locatie
Het evenement wordt gespeeld in de unieke strandaccommodatie The Hague Beach Stadium. Deze locatie ligt direct aan het strand in den Haag en heeft alle noodzakelijke faciliteiten die nodig zijn voor de organisatie van een dergelijk topsportevenement.