Selecteer een pagina

Doe mee aan de IJsdaging 2019!

Op zondag 17 maart 2019 vindt in De Uithof de Rode Kruis IJsdaging plaats. De IJsdaging is een evenement dat in 2019 voor de tweede keer wordt georganiseerd en is een écht familie-evenement.

Met het Rode Kruis in actie voor veilige scholen
De bedoeling is dat ouders en kinderen zoveel mogelijk rondjes schaatsen en daarmee geld ophalen voor de bouw van rampenbestendige scholen wereldwijd. Waarom? In Nederland kunnen we elke dag veilig naar school, maar lang niet overal ter wereld is dat zo. Sommige landen zijn door hun ligging extra gevoelig voor natuurrampen, zoals tsunami’s, aardbevingen en orkanen. Door scholen te bouwen die extra stevig zijn, kan het Rode Kruis zorgen dat de kinderen óók daar (in ieder geval op school) veilig zijn. Dat betekent bijvoorbeeld ook dat de school genoeg schoon drinkwater heeft. Of met zonnepanelen zijn eigen energie kan opwekken. En als er dan een ramp aankomt, kan de school dienen als schuilplaats voor de rest van de gemeenschap. Het Rode Kruis helpt de mensen in deze landen om die scholen te bouwen. Bijvoorbeeld in Haïti, daar zijn inmiddels al 4 scholen helemaal opgeknapt en rampbestendig gemaakt!

Een feestje op schaatsen
Naast dat wij bovenstaande heel belangrijk vinden, belooft de IJsdaging een superleuke dag te worden. Zo zijn er DJ’s, een gezellig dweilorkest, een springkussen, bekende gasten en nog veel meer. En natuurlijk krijgt elk kind dat zich inzet tijdens de IJsdaging een mooie medaille. Voor de IJsdaging kun je je laten sponsoren als team of individueel. Deelnemers kunnen hun actiepagina aanmaken op www.ijsdaging.nl.

Wij als Gemeente Den Haag supporten de IJsdaging en hopen dat jullie willen helpen de IJsdaging op uw school onder de aandacht te brengen. Hoe mooi zou het zijn als alle Haagse scholen een team zouden opzetten voor de IJsdaging? Het Rode Kruis kan daarbij ondersteunen.

Wil je meer weten over de IJsdaging, flyers ontvangen of hulp bij het aanmaken van een team? Neem dan even contact op met het Rode Kruis via Martijn van den Heuvel: 06-46060781 / ijsdaging@redcross.nl.

Via deze link kun je communicatiematerialen downloaden (flyer, poster, afbeeldingen, korte aftermovie).