Selecteer een pagina

DELA EK Beachvolleybal 2018

Acht dagen lang staat heel Nederland komende zomer in het teken van het EK Beachvolleybal. Net als bij het WK Beachvolleybal in 2015 vinden de EK-wedstrijden plaats midden in verschillende stadscentra. Zo staat er een stadion in Utrecht op het Neude, in Rotterdam voor het ss Rotterdam, op het Marktplein in Apeldoorn en het hoofdstadion komt bij de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.

De stadions in Apeldoorn, Rotterdam en Utrecht hebben ruim 2000 zitplaatsen. In het stadion in Den Haag kunnen 3000 beachvolleybalfans hun favorieten in actie zien.

Zowel bij de mannen als de vrouwen doen 32 teams mee aan het EK. Het toernooi begint met een poulefase waarbij de teams zijn opgedeeld in acht poules van vier. De beste twee teams uit elke poule gaan door naar de knock-out fase.

In elk van de vier steden worden twee poules bij de mannen en twee poules bij de vrouwen afgewerkt. In elke stad is minstens één Nederlands team actief. Ook de achtste en kwartfinales worden gespeeld in alle vier steden. De ontknoping van het EK met de halve finales en finales voor vrouwen en mannen vindt plaats in Den Haag.

Den Haag is het kloppend hart van het EK Beachvolleybal. Naast een deel van de poulefase vinden hier ook de halve finales en finales plaats. Er wordt in Den Haag gespeeld op de Sportcampus Zuiderpark. Voor het EK wordt een tijdelijk stadion gebouwd dat ruimte biedt aan ruim 3500 toeschouwers.

Sport en entertainment
Topsport en fun gaan bij het EK Beachvolleybal hand in hand. In en rond de vier stadions zorgen dj’s, dansers en artiesten voor een fantastische sfeer. Side events, show en entertainment zorgen ervoor dat het EK veel meer is dan alleen beachvolleybal.


Meer over DELA EK Beachvolleybal 2018

https://www.volleybal.nl/dela-ek-beach