Selecteer een pagina

Beweegloket officieel geopend in Sportcampus

Zaterdag 4 november is in de Sportcampus Zuiderpark het Beweegloket Den Haag geopend. Hagenaars met een beperking kunnen hier terecht om een passende sport of beweegactiviteit te vinden.

De officiële opening werd verricht door wethouder Rabin Baldewsingh van Sport. Tegelijkertijd werd een Sportmarkt georganiseerd, waarbij belangstellenden allerlei soorten aangepast sporten gratis konden uitproberen. Op het programma stond onder meer hockey, judo, handbal, badminton, tafeltennis, korfbal en het werpspel boccia.

“Samen kunnen we Hagenaars met een beperking in beweging krijgen én houden”, vertelde Baldewsingh. De gemeente werkt samen met Sophia Revalidatie, De Haagse Hogeschool en ROC Mondriaan aan een meer inclusieve gemeente, waarin mensen met een beperking of chronische aandoening volwaardig kunnen meedoen. “Het Beweeg- en Sportloket in de Sportcampus Zuiderpark is een mooie stap op weg naar een aanbod op maat”, aldus Baldewsingh.

Beweegloket Den Haag
In Den Haag vinden we het heel belangrijk dat iedereen de mogelijkheid moet krijgen om te kunnen bewegen. Ook de Hagenaars met een beperking! Bij het Beweegloket helpen we je kosteloos bij het vinden van een passende beweegactiviteit. Het loket wordt bemand door specialisten. Nadat er een afspraak is gemaakt zullen zij met jou in gesprek gaan om te kijken wat de mogelijkheden zijn in jouw omgeving.

Wanneer is het Beweegloket iets voor jou?
Als je wel wilt bewegen, maar iets je er toch van weerhoudt. Zit je bijvoorbeeld met één van de onderstaande vragen?

  • Heb je geen idee wat de mogelijkheden zijn om te sporten?
  • Ben je onzeker en durf je niet (meer) te bewegen?
  • Weet je niet hoe het vervoer naar de beweegactiviteit is geregeld?
  • Weet je eigenlijk niet hoe duur het is om te sporten?
  • Weet je niet of de accommodatie wel geschikt is voor een rolstoel?
  • Twijfel je of er wel goede begeleiding aanwezig is?
  • Weet je niet hoe je speciale sportmaterialen kunt aanschaffen?
  • Vind je het lastig om zelfstandig naar een beweegactiviteit of sportvereniging te gaan?

Zo kunt u een afspraak maken
Mail je vraag naar: beweegloketdenhaag@unieksporten.nl of bel 06-11032034. Sommige vragen kunnen per mail of telefoon beantwoord worden, andere vragen zullen we in een afspraak verder behandelen. Een afspraak vindt plaats op de Sportcampus in het Zuiderpark, bij u thuis of op een ,andere geschikte locatie.