Selecteer een pagina

Fed Cup Tennis

door | nov 18, 2019

Het Nederlandse Fed Cup Team ontmoet voor de kwalificatieronde voor de Fed Cup Finals Wit- Rusland. Deze ontmoeting vindt op vrijdag 7 en zaterdag 8 februari 2020 plaats in Sportcampus Zuiderpark in Den Haag. De locatie biedt in het totaal plaats aan 3.500 toeschouwers en er zal worden gespeeld op gravel. De winnaar van deze ontmoeting plaatst zich voor de eerste editie van de Fed Cup Finals, dat van 14 – 19 april 2020 in Boedapest plaatsvindt.

Technisch en Commercieel Directeur Jacco Eltingh is blij met Den Haag als speelstad: “We kijken er naar uit om opnieuw in Den Haag te spelen. Sportcampus Zuiderpark is een geweldige locatie, de hal is nieuw en mooi. Als KNLTB zorgen we bij thuiswedstrijden voor een sfeervolle en zeer onderhoudende ambiance en we hopen op veel supporters en tennisfans. Met het Oranje publiek achter je kun je als team namelijk net wat extra’s bieden. Kom en beleef een weekend lang het beste toptennis van Nederland.”

Nederland en Wit-Rusland speelden vier keer eerder tegen elkaar. De onderlinge tussenstand is 3-1 in het voordeel van Nederland. De laatste interland dateert uit 2017. In Minsk won het gastland met 4-1 van de Oranjedames. Wit-Rusland is de huidige nummer 5 van de wereldranglijst en heeft als sterkste speelster Aryna Sabalenka, de huidige nummer 16 van de wereldranglijst. Nederland staat op plek 19 van de wereldranglijst met Kiki Bertens als sterkste speler, zij behoorde in 2019 tot de beste tien tennissters van de wereld.