Selecteer een pagina

Voetbal League Allstarevent

Op zondag 14 april stond het eindevenement van de VO Voetbal League op het programma in de vorm van het jaarlijkse All Star Event. Tijdens dit evenement werden de beste spelers van de VO Voetbal League uitgenodigd in het  Cars Jeans stadion van ADO Den Haag om één dag te leven als een prof. Op de Instagram van de VO Voetbal League werd er wekelijks een “Speler van de Week” bekend gemaakt. Deze speler was naast zijn/haar kwaliteiten ook opgevallen door sportief en respectvol gedrag gedurende de competitie. Uiteindelijk werden al deze spelers uitgenodigd voor het All Star Event van de VO Voetbal League.

Om 9:30 verzamelde de 16-koppige selectie zich in het stadion. Na de kennismaking werden alle spelers voorzien van een trainingstenue van ADO Den Haag. Ze moesten opschieten, want de eerste activiteit stond om 10:00 op het programma. De eerste les kwam al snel naar voren. De profs van ADO Den Haag dienen ten alle tijden op tijd te komen voor de training, en zo stond iedere speler stipt om 10:00 op het veld. Onder leiding van Wesley Verschoof (trainer ADO-jeugd) werd er een pittige training afgewerkt. De training was ter voorbereiding van een tweetal wedstrijden, die later op de dag op het programma stonden. De training bleek voor de meeste spelers zowel fysiek als mentaal aanpoten. Een tweede les leerde de meeste spelers aan de hand van deze training: “Rustig blijven, ook als het even niet gaat” gaf Wesley de spelers mee.

Veel spelers gaven aan honger en dorst te hebben. Dit kwam mooi uit, omdat er in de Ooievaar een lunchbuffet stond te wachten. Geen lekkere snacks en suikervolle drankjes, maar gezonde broodjes en suikervrije Wicky, want profs moeten elke dag op een gezonde manier omgaan met hun lichaam. Met een hapje en drankje kletste ,de toch iets wat vermoeide, spelers lekker bij. Vervolgens betrad er een, voor de spelers, onbekende man de Ooievaar. De Hoofd Scouting van ADO Den Haag Ron Kenter had even tijd gemaakt om langs te komen bij deze talenten. Hij gaf een korte presentatie over de jeugdopleiding en het scoutingstraject van ADO Den Haag om vervolgens ook de vraag van de dag te beantwoorden: Hoe wordt ik speler van ADO Den Haag?

Na een informatieve en leerzame presentatie vervolgde de All Stars hun dag. De spelers kregen een stadiontour o.l.v. Tim Oosterheert (ADO Den Haag in de Maatschappij). De All Stars kwamen op plekken waar ze nog nooit geweest waren (Persruimte en Skylounges) en plekken waarvan ze niet eens wisten dat die bestonden (Senaatskamer). Na de rondleiding stoomde de trainers onze All Stars klaar voor de grote test. In het stadion werden twee wedstrijdvormen uitgezet. De All stars werden in twee teams verdeeld. De Jongens O14/ Meiden O17 namen het op tegen Quick Steps O14, terwijl de Jongens O16 uitgedaagd werden door Wilhelmus O17. Tijdens twee zinderende helften van 30 minuten werd er ontzettend veel gescoord door alle vier de ploegen. Na een gezamelijke teamfoto werd deze leerzame en geweldige dag afgesloten met als belangrijkste boodschap: “een leven van een prof gaat niet over rozen!”

Bekijk hier de video!