Selecteer een pagina

WIE WORDT DE 17e NEDERLANDS KAMPIOEN KNIKKEREN?

Drie maanden lang strijden duizenden kinderen om de nationale titel knikkerkampioen van 2018. In de maanden april, mei en juni gaan duizenden kinderen weer met elkaar de strijd aan om zich ‘Nederlands kampioen knikkeren’ te mogen noemen. Dit jaar organiseert sportmarketingbureau House of Sports voor de 17e keer het Univé NK Knikkeren, mede om buiten spelen voor kinderen te stimuleren. Met meerdere voorrondes door heel Nederland en één spetterende finale kent het knikkerseizoen 2018 weer een mooi speelschema. Op 16 mei was de voorronde in de gemeente Den Haag bij O.B.S. De Wissel.

Voorronde NK knikkeren op OBS de Wissel
Het NK knikkeren bestaat al 16 jaar en dit jaar was er voor het eerst een voorronde in Den Haag. In samenwerking met de Anne-Frankschool heeft OBS de Wissel dit toernooi naar Den Haag gehaald om het buitenspelen en het knikkeren te promoten.
Er waren 175 kinderen om te strijden voor de titel Knikkerkampioen van Den Haag.Naast een mooie beker kreeg de winnaar een ticket om mee te doen aan de landelijke finale in Ouwehands Dierenpark in Rhenen op 16 juni. Ook de nummers 2 tot en met 16 kregen zo’n ticket. Wie weet zit hier wel de kampioen van Nederland tussen! Extra leuk en gezellig omdat niet alleen jongens tegen meisjes speelden, maar ook nog eens alle leeftijden door elkaar.

Samorie uit groep 8 van OBS de Wissel is vierde geworden en verteld: ” Ik wou meedoen, want ik vind knikkeren van kleins af aan al heel leuk en was er best goed in en dat heb ik laten zien en ben heel blij met mijn prestatie want ik ben vierde geworden en daar ben ik heel erg trots op!” Wij zijn ook trots op alle deelnemers en feliciteren Samorie met zijn vierde plek, Heram met haar derde plek, Saiffedine met zijn tweede plek en natuurlijk Ahmed met zijn kampioenschap! We hopen volgend jaar meerdere voorrondes in Den Haag te houden!

Jaarlijks terugkerende buitenspeel activiteit
Al sinds 2002 wordt jaarlijks het NK Knikkeren georganiseerd. Waar de eerste jaren slechts enkele tientallen kinderen meededen, is het evenement inmiddels gegroeid naar een evenement met duizenden kinderen. Dit oer-hollandse spelletje is een echte buitenactiviteit voor jong en oud en keert jaarlijks in de lente- en zomerperiode terug op de schoolpleinen.

Landelijk bereik
Van april tot en met juni worden diverse lokale kampioenschappen georganiseerd door heel Nederland. Op 26 april is Oegstgeest de eerste gemeente waar de voorronde heeft plaatsgevonden. Hierna trekt het NK Knikkeren het land. Per knikkerkampioenschap kwalificeren de beste zestien zich voor een plaats in de finale op zaterdag 16 juni in Ouwehands Dierenpark.

Gratis deelname
Alle basisscholieren van groep 3 t/m 8 (6- 12 jaar) zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan het Nederlands Kampioenschap Knikkeren. Deelname is volledig gratis en kinderen kunnen zich inschrijven op onze compleet vernieuwde website www.nkknikkeren.nl. Op deze website staat tevens het speelschema van het NK Knikkeren 2018. Naast de knikkerwedstrijden kunnen kinderen ook nog meedoen aan diverse andere activiteiten zoals knikkerraden en knikker sjoelen.

Finale in Ouwehands Dierenpark
Op zaterdag 16 juni is de grote finale van het NK Knikkeren. Op deze dag verwelkomt de knikkerhoofdstad van Nederland, Rhenen, zo’n 1000 knikkeraars uit het hele land. Tijdens deze spetterende finale dag werken we langzaam naar de grote finale toe die plaatsvindt in de arena op de grootste knikkerbaan van Nederland.

Univé stimuleert als hoofdsponsor het buitenspelen
Univé is voor het zevende jaar hoofdsponsor van het NK Knikkeren waarbij de nadruk ligt op het belang van sporten en buitenspelen. Sinds jaar en dag is Univé betrokken bij vele sportevenementen en zo ook het NK Knikkeren. Knikkeren staat voor sportiviteit, sociale ontwikkeling, buitenspelen, omgaan met winst en verlies en Univé ondersteunt deze maatschappelijke doelen. Van buitenspelen komt buitensporten.